Sortering av matavfall startar upp

posted in: Okategoriserade 0

Sortering av matavfall startar upp i köket fr. o . m. oktober månad. Som en ytterligare satsning på miljön efter solcellerna, på 5 kg matavfall kan du köra en bil 1 mil.

Sortering av matavfall införs

Sortering av matavfall startar upp så kommer här några exempel på matavfall
• Skal och rester från grönsaker, frukt och rotsaker • kött-, fisk- och skaldjursrens • pasta • ris • brödkanter • teblad • tepåsar • vissna blommor • äggskal • ost och pålägg • godis & choklad • hushållspapper • servetter • kaffesump • kaffefilter • bröd, kex och kakor.

Matavfallet lägger man dessutom i papperspåsar som är under vasken och där hittar man även en hållare för påsarna, när påsarna är fulla så kastar man de i den bruna behållaren vid infarten.
Skulle man dessutom upptäcka att påsarna är på väg att ta slut. Slå om fliken på behållaren så kommer nya påsar vid nästa tömning.
Allt övrigt avfall därutöver packar man i plastpåsar och lägger i den gröna behållaren.

Information om medlemskap hos Sveriges bästa Brukshundklubb LÄNK

Leverantör av Värnamo Hundarena