Nya riktlinjer kring resor

Nya riktlinjer kring resor
Jag måste fundera, hur långt kör jag på två timmar

Regeringen har gått ut med Nya riktlinjer kring resor från och med 13 maj.

Svenska Brukshundklubben (SBK) följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen satt upp. Alla onödiga resor bör man undvika.

Från 13 maj är riktlinjen att en bilresa max två timmar. De Nya riktlinjer kring resor, för vilka inrikes bilresor som kan anses godtagbara. SBK centralt kommer inte sanktionera några andra resor. Vid de gränsdragningsproblem som kan uppstå rörande resor är det viktigt att använda sitt goda omdöme för att göra kloka val.

Återigen vill vi poängtera vikten av att den enskilda individen gör en bedömning, om resan är nödvändig och/eller resan dit är inom riktlinjernas gränser.

Trots att samhället försiktigt börjar öppna upp finns det stor risk att smittspridningen får ny fart. Det ligger på alla och envar att agera ansvarsfullt och att tänka på sin egen och andras hälsa i första hand.

På www.brukshundklubben.se/corona hittar du en sammanfattning av all aktuell information om hur SBK:s verksamhet påverkas av Corona, samt länkar till ytterligare och ibland fördjupad information.

Träningstävling den 24 maj mer information TRYCK HÄR