Lions Utbildningsstipendium

Utdelning av Lions Utbildningsstipendium sker på stora scenen under karnevalen ca kl 17:45 på Lördagen Kom och hylla vår klubb

Lions Utbildningsstipendium här under kan ni läsa vår ansökan om stipendiumet

Värnamo Brukshundklubb har de senaste två åren storsatsat på fritidsaktiviteter för Värnamos invånare och dess ungdomar i synnerhet.

En inomhusarena på ca 1150 m3 har byggts med lånade medel. Konstgräs från Ljuseveka har lagts in.
Anläggningen i Sörsjö har upprustats med stor hjälp av våra medlemmar.
 Vi har därmed kunnat satsa på verksamhet årets alla månader där vi tidigare var hänvisade till
säsongen mars-oktober.

Vi har fått förtroende att arrangera stora tävlingar, Svenskt mästerskap för Polishundar,
Nordiskt mästerskap i lydnad, Svenskt mästerskap för brukshundar och en mängd ras-mästerskap.

Vi kan även ta emot föreläsare inom en mängd områden. Vi har även lånat ut hallen till IFK Värnamo
ungdomar för inomhusträning på konstgräs under vinterhalvåret.

Ungdomar

Det största som hänt oss är att vi startat en ungdomsavdelning som varje torsdag kan träna hund inomhus.
Vi började med tre och är nu uppe i 17 ungdomar i åldern 10-21 år, men kan bli fler.

Tillsammans med klubbens medlemmar har vi lagt ett stort och hårt arbete för att genomföra vår viktigaste framtidssatsning och vi är inte färdiga ännu, vi har bara börjat. Vi har smygstartat vår ungdomsgrupp utan större reklam eller marknadsföring för att själva hitta formen för arbetet och se intresset.

Vuxna hittar oss via ett aktivt intresse men ungdomar behöver hitta ett alternativ till alla gruppaktiviteter. Alla passar inte inom gruppidrotter som fotboll och hockey. Vi erbjuder en individuell träningsform där man tillsammans med sin älskade hund kan träna, ha kul och hitta på aktiviteter tillsammans med andra.

De som inte har hund får låna en av oss, någon kommer med mormors eller grannens hund. Någon har precis blivit hundägare eller ”dammat” av en gammal trotjänare. Alla är välkomna, alla kan delta oavsett fysiska förutsättningar.

Vi vill nu ta nya grepp för att utöka vår verksamhet när vi hittat instruktörer och formen för verksamheten.

Vi vill erbjuda föreläsning direkt riktade till ungdomar, tex ”Freestyle med hund” (kolla in på You-tube så får ni se!), dans till musik med hund, fantastiskt kul. Vi vill erbjuda ”Special-sök”, där hunden nosar efter dofter, Sommarkurs för Matte/husse och hund. Utöka vår torsdagskväll till agilitykvällar och lydnadskurser. Ta emot funktionshindrade ungdomar.

Ideerna är många och vi har bara börjat….

LÄNK till LIONS