Regler för pokalerna

Tävlingen räknas per kalenderår och är öppen för medlemmar i Värnamo Brukshundklubb. Medlemsavgiften måste vara betald före första tävlingstillfälle man vill ska räknas, och ekipaget (förare och hund) ska representera Värnamo Brukshundklubb vid tävlingen för att kunna tillgodoräknas.

Regler för Lydnad, Bruks, Nybörjare och Utställning

De tre bästa resultaten under ett år räknas. Den hund som har bäst poäng får en inteckning i brukspokalen, lydnadspokalen eller utställningspokalen. Dessutom får den mest aktiva hunden under sitt första tävlingsår klubbens nybörjarpris.

Anmälan göres till tävlingssektorn senast den 15 jan.

Regler Agility

• Resultaten måste vara inrapporterade till agilitysektorn (Anna Carlsson) senast den 15 januari för att räknas.
  • Endast resultat från officiella klasser får räknas i tävlingen om årets agilityhund.
  • Poäng från hundens fem (5) bästa lopp oavsett om det är agilityklass eller hoppklass under året får räknas. Flest poäng ger vinst.
  • Om två hundar får samma resultat räknas resultat från de sex (6) bästa loppen för att skilja dem åt.
  • Årets agility hund redovisas och pris delas ut på årsmötet.
  • Diskvalificering räknas inte.

För agility, räkna ut dina poäng med hjälp utav tabellen nedan

Placering klass1 Klass 2 Klass 3
1:a 15 20 25